Programma's voor atletiekwedstrijden.

Netwerk versie beschikbaar

Vanaf de versie 7.x van beide programma's is het ook mogelijk met een netwerk op meerdere computers gelijktijdig te werken.

Wegprogramma met stopwatch vervangend systeem

Met de versie 9.x van het wegwedstrijdprogramma is het ook mogelijk een computer in te zetten als stopwatch. Hierdoor wordt nog snellere en minder foutgevoelige invoer mogelijk wordt.

Hieronder zijn twee systemen te vinden om de uitslag van atletiekwedstrijden te maken:

● Wegwedstrijden

Dit programma is uiterst geschikt om op een heel eenvoudige wijze wegwedstrijden te verwerken, maar het kan ook prima gebruikt worden voor sommige baanwedstrijden zoals een 10km. Ook kan het gebruikt worden voor andere sporten zoals triathlon, skeeleren, mountainbike.

Startlijsten en uitslaglijsten zijn eenvoudig te genereren. De uitslag is direct geschikt voor publicatie op papier of in HTML op het internet. Er is veel aandacht besteed aan een zo eenvoudig en snel mogelijke invoer van deelnemers en tijden. Veel tijd kan gewonnen worden doordat de gegevens van de lopers bewaard kunnen worden in een database. Bij volgende wedstrijden hoeft enkel het unieke registratienummer ingegeven worden of u kiest de atleet uit een lijstje zodat naam, geboortedatum en vereniging direct ingevuld worden.

Het programma kan ook werken als stopwatch zodat de tijden direct in het programma worden verwerkt tot een uitslag. Het is te bedienen met het keypad (een extern keypad is aan te bevelen). Met een simpele druk op de enter-toets wordt de klok gestart. Bij binnekomst van elke deelnemer wordt opnieuw de enter-toets ingedrukt. Indien mogelijk kan het startnummer ook ingegeven worden. De jury aankomst bepaald de volgorde van binnekomst. Na afloop kunnen op eenvoudige wijze de startnummers aan de tijden gekoppeld worden.
N.B. Het is verstandig een traditionele stopwatch met voldoende geheugenplaatsen mee te laten lopen voor het geval er door een storing de tijden in de computer verloren raken.

Het is mogelijk een serie van verschillende wedstrijden op te zetten. De totaal stand kan naar keuze op drie manieren berekend worden. De stand wordt in een HTML bestand geleverd, direct geschikt voor publicatie op internet.

● Meerkamp wedstrijd op de baan

Dit programma is gemaakt voor de verwerking van meerkampen, maar ook losse onderdelen kunnen gelijktijdig verwerkt worden. De puntentelling is conform de KNAU puntentelling 2000.

Beide programma's zijn geschreven in Access 2010. De programma's hebben extensie accdb (Access 2007/2010 formaat). De databases hebben extensie mdb.

Om het te kunnen gebruiken is de pro versie van Office 2007 of 2010 nodig. Maar kan ook prima gebruikt worden zonder dat Office beschikbaar is. Hiervoor moet dan de Access run-time versie geinstalleerd worden. Deze is te vinden op de website van Wicrosoft.

Download

De programma's Wegwed en Meerkamp.
Download

Access run-time. Download

Copyright

De programma's zijn copyright van Ronald Beetz. (ronald@beetz.nl)
Gebruik alleen toegestaan in niet commerciŽle omgevingen.